ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ ТА ШЛЯХИ МОДЕРНІЗАЦІЇ МАТЕРІАЛЬНО- ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ
Ключові слова:
модернізація, інновації, інноваційній розвиток, харчова промисловість, матеріально-технічна база.Анотація
Вступ України до Євросоюзу вимагає модернізації вітчизняної харчової
промисловості з метою задоволення внутрішнього попиту, а також освоєння нових ринків збуту. Унаслідок зростаючої конкуренції з імпортованими товарами перед підприємствами з’являються нові стимули та перспективи. Вирішення завдань, які стоять перед харчовою промисловістю можливе лише в руслі інноваційного розвитку. Інноваційна діяльність спрямована на модернізацію матеріально-технічної бази та на оновлення і вдосконалення його
виробничих сил.
Посилання
Амоша О.І. Інноваційний шлях розвитку України: проблеми та рішення/ О.Амоша //
Економіст. – 2012. – №6. – С. 28-34.
Кушніренко О. М. Активізація інноваційної діяльності як напрям оновлення
матеріально-технічної бази харчової промисловості// Вісник державного агроекологічного
університету. Науково-теоретичний збірник. – 2011. – № 2. – С. 267–273.
Крисанов Д.Ф. Харчова промисловість України в контексті розвитку національної
інноваційної системи/ Д.Ф.Крисанов, К.О.Бужинська// Вісник Хмельницького національного
університету. – Т.1. – 2011. - №5. – С.58-66.
Федулова Л.І. Технологічний розвиток підприємств України / Л.І.Федулова. - К.:
Інститут економіки та прогнозування, 2013. – 627 с.
Васильців Г.Г. Стратегічні засади управління використанням матеріально-технічної
бази підприємства / Г.Г. Васильців // Науковий вісник НЛТУ України, 2012. – Вип. 18. – С.
-279
Офіційний сайт державної служби статистики України [Електронний ресурс]. –
Режим доступу: http://www.me.gov.ua/control/uk/publish/article