ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА НА ЗАСАДАХ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Ключові слова:
конкурентоспроможність підприємства, ресурсне забезпечення, ефективністьАнотація
В статті проаналізовано теоретичні підходи до поняття
«конкурентоспроможність підприємства», запропоновано власне визначення терміну. Висвітлено роль управління ресурсним забезпеченням у підвищенні
конкурентоспроможності підприємства.
Посилання
Клименко С. М. Управління конкурентоспроможністю підприємства: Навч. посіб.
– К.: КНЕУ, 2006. – 527 с.
Липсиц И. В. Конкурентоспособность российской промышленности/
И.В. Липсиц, Е. А. Вигдорчик, В. К. Кашин // ЭКО. – 1997. – № 5. – С. 55.
ФаминскийИ. П. Основы внешнеэкономических знаний/И. П.Фаминский. – М.:
Международные отношения, 1994. – 382 с.
Портер М. Международная конкуренция. Пер. с англ. – М.: Международные
отношения, 1993. – 896 с.
Булах І. В. Математична модель оцінки стратегічної конкурентоспроможності
підприємства / І. В. Булах // Вісник Нац. ун-ту водного господар. та природокорист.: збір.
наук. праць. – Рівне: Видавничий центр НУВГП, 2007. – Вип. 3 (39). – С. 24-31.
Шевченко О. Л. Якість і конкурентоспроможність продукції, їх місце в стратегії
маркетингу/ О.Л.Шевченко // Стратегія економічного розвитку України: Наук. зб. Вип. 4 /
Відп. ред. О.П. Степанов. – К. : КНЕУ, 2001. – С. 208-216.
Нємцов В. Д. Стратегічний менеджмент:Навч. посіб./ В.Д.Нємцов, Л.Є.Довгань. –
К.: Експрес-Поліграф, 2002. – 562 с.
Киперман Г. Я. Рыночная экономика : словарь / под общ. ред. Г. Я. Кипермана. –
М.: Республика, 1993. – 524 с.
Гудзинський О. Д. Управління формуванням конкурентоспроможного потенціалу
підприємств (теоретико-методологічний аспект): монографія / О. Д. Гудзинський,
С.М. Судомир, Т. О. Гуренко; Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості
України. – К.: ІПК ДСЗУ, 2010. – 212 с.
Камишніков Р. В. Конкурентоспроможність підприємства в системімаркетингу:
автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец.08.06.01 “Економіка,
організація і управління підприємствами” /Р. В. Камишніков. – К., 2006. – 18 с.
Шершньова З. Е. Стратегічне управління / З.Е.Шершньова, С.В.Оборська. –
К.:КНЕУ, 1999. – 384 с.
Оцінка конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства:
монографія / Т. В. Андросова та ін. ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Харків:
ХДУХТ, 2010. – 144 с.
Мочерний С. В. Світове господарство в умовах глобалізації/ Мочерний С. В.,
Ларіна Я. С., Фомішин С. В. – К.: Нікацентр, 2006. – 200 с.
Конкурентоспроможність підприємства: оцінка рівня та напрями підвищення:
монографія / за заг. ред. О. Г. Янкового. – Одеса : Атлант, 2013. – 470 с.
Фатхутдинов Р.А. Конкурентоспособность: экономика, стратегия, управление. –
М., 2000. – 485 с.