ІННОВАЦІЙНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ В КОНТЕКСТІ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • О.В. Дзик

Ключові слова:

інноваційний розвиток, інноваційні аспекти, управлінська діяльність, підвищення ефективності, економічна ефективність,

Анотація

В статті досліджено проблематику сучасного стану хлібопекарської галузі та наведено ключові інноваційні аспекти управління. Систематизовано та виділено принципово важливі напрями стратегічного розвитку хлібопекарських підприємств. Розглянуто управлінські рішення, які пов’язані з організацією різноманітних процесів на підприємствах хлібопекарської галузі, що сприятимуть стратегічному розвитку в межах відповідного ринкового сегменту. Акцентовано увагу наважливості технологічного переозброєння підприємств шляхом заміни устаткування та автоматизації технологій як бази впровадження інноваційних управлінських рішень.

Посилання

Корнійчук А. Аналіз стану та перспектив розвитку підприємств хлібопекарської галузі Житомирської області [Електронний ресурс] / А. Корнійчук // Соціально-економічні проблеми і держава. – 2013. – Вип. 2 (9). – С. 67-74. – Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2013/13kaahzo.pdf.

Нетяжук М. В. Економічний механізм регулювання розвитку хлібопекарної промисловості: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук / М.Нетяжук. – К., 2005. – 18 с.

Скопенко Н. С. Інноваційний розвиток хлібопекарської галузі України: основні напрями, проблеми, ризики // Видавництво Львівської політехніки. – 2010. - №684. – С. 66-71. – Режим доступу до журн.: http://ena.lp.edu.ua:8080/bitstream/ntb/18779/1/15-66-71.pdf

Скоринська І.Г Аспекти стратегічного розвитку/І.Г. Скоринська, О.В. Хохлова.// Вісник СумДУ. Серія «Економіка». – 2011. – №4. – С. 166-168. – Режим доступу до журн.: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/VSU_ekon_2011_4_24.pdf

Солошонок А.Л. Хлібопекарська галузь в Україні: реалії та перспективи розвитку/ А.Л.Солошонок, О.М. Полонська// Продуктивність агропромислового виробництва. Економічні науки. – 2014. – № 25. – 78-91. – Режим доступу до журн.: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/Pav_2014_25_15.pdf

Державний комітет статистики України. Виробництво основних видів промислової продукції за 2012-2014 рр. Хліб та хлібобулочні вироби, нетривалого зберігання [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Інноваційні, інформаційні, інвестиційні складові сучасних підходів до управління підприємством.